Kirjotan tänään vielä siitä VLC-dieetistä! Kiinnostuin siitä pari kuukautta sitten, ja otin asiasta enemmän selvää. Listaan tähän dieetin perusidean:
  • tarkoitettu täysi-ikäisille, perusterveille, mutta ylipainoisille ihmisille
  • dieettiä ei tulisi noudattaa muutamia viikkoja enempää ilman lääkärin määräystä
  • päivässä kaloreita kertyy alle 800 
  • naisten kuuluisi syödä 5, miesten 6 ateriankorviketta päivässä, jotta keho saa tarvitsemansa ravintoaineet
  • parin päivän sisällä aloittamisesta keho joutuu ketoosiin (tila, jossa keho on polttanut glukoosivarastonsa tyhjiksi ja siirtyy rasvan polttamiseen)

Tilasin itselleni 3-4 viikon sapuskat ja odottelin sopivaa hetkeä, jolloin aloittaa. Viime viikolla sitten aloin keventämään ruokavaliota toden teolla ja aloitin myös sen detox-kuurin. Tänään sitten päätin, että tämä on se päivä. Aamulla heräsin puoli kuudelta (osin detoxin tuoman virkeyden takia, mutta minulla oli myös töissä aamuvuoro) ja aamupalaksi söin suklaapirtelön (kuulostaapa utopistiselta!). Usealta suunnalta kuullut, että shaker (pirtelöiden sekoituspullo) on välttämätön, mutta itse sain pirtelön tehtyä hyvin tavallisessa 0,5 litran pullossa. Tosin jauhe oli vaikea saada osumaan pullonsuuhun. Ravistelin pulloa puolisen minuuttia, jottei kökkäreitä jäisi sekaan. Pirtelö oli yllättävän hyvää, vaikka teinkin sen veteen (mahdollisuutena tehdä myös maitoon). Päivän mittaan töissä tauoilla söin "suklaapatukan". Iltapäivällä söin vielä nuudelikeiton. Aion illalla syödä vielä tomaattikeiton. 

Oloni on erittäin hyvä, eikä ole yhtään nälkä. Huomenna voi olla eri olo.. Uskon pääseväni ketoosiin melko nopeasti, sillä olen muutaman päivän ajan syönyt jo paljon vähemmän ja muutenkin syön mieluiten proteiinipitoista ruokaa. Yritin kerran karpata, pääsin jopa ketoosiin asti, mutta maha ei kestänyt proteiinin ja rasvan määrää. Ketoosissa olo on ihan mieletön: todella kevyt ja jaksava. Keho käyttää hiilihydraattien sijasta ketoaineita energianlähteenä, minkä takia hengitys haisee kyllä pahalle. 

Kirjoittelen kokemuksistani ja olostani taas lisää lähipäivinä! 





Tänään mainitsemani tuotteet: 

Monet haukkuvat tuotteita, ja kyllähän ne maistuvatkin melko samalta, mutta makua saa vaihdettua helposti lisäämällä yrttejä ja mausteita suolaisiin ruokiin! Itse en ainakaan vielä ensimmäisen päivän aikana ole kyllästynyt näihin, mautkin olivat aika hyviä.